Op Instagram kwam ik een oproep van Saal Digital tegen om een fotoboek te testen. Ik was al op zoek naar een mooie manier om mijn foto’s aan klanten te presenteren. Presentatie op een iPad is daarbij mooi en functioneel, maar persoonlijk vind ik een mooi gedrukt boek toch nog iets beter overkomen.

Na aanmelding voor deze review-actie heb ik de ontwerp-software geïnstalleerd en ben ik aan de slag gegaan. Het werken met de software ging vlot. En binnen een weekje lag het fotoboek goed verpakt in de brievenbus.

2L4A6779

Ik ben gegaan voor een fotoboek met lederoptiek. Het is een gewatteerde cover zodat het allemaal nog mooier overkomt. De pagina’s in het boek zijn niet de standaard pagina’s, maar de extra dikke versie. De afwerking van de pagina’s is glanzend, al zal ik de volgende keer voor een matte afwerking gaan. Logischerwijs laat het glanzende papier vingerafdrukken wat makkelijker zien. Uiteraard is een matte afwerking ook gewoon te bestellen.

2L4A6797

Het plaatsen van foto’s welke doorlopen over twee pagina’s is ook mogelijk. Uiteraard moest ik dit ook even testen. En het ziet er mooi uit. Foto’s lopen goed door en de pagina’s kunnen mooi plat liggen.

2L4A6783

De afdrukkwaliteit is erg goed en ik gebruik het fotoboek om mijn werk aan klanten te laten zien. Deze fotoboeken zijn dus zeer zeker aan te raden. Misschien iets duurder dan andere aanbieders, maar de kwaliteit is dan ook wel een stuk hoger.